No tasks sent

Message boards : Number crunching : No tasks sent
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
gomeyer

Send message
Joined: 17 Mar 15
Posts: 10
Credit: 45,563,435
RAC: 0
Message 1975 - Posted: 2 Mar 2018, 11:58:08 UTC

Hi Eric
The Server Status page shows all green, but I'm out of work and am receiving none. Is it just me or is there a problem on your end?
Tks !
ID: 1975 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Eric Driver
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 8 Jul 11
Posts: 944
Credit: 102,324,051
RAC: 68,107
Message 1976 - Posted: 2 Mar 2018, 16:58:24 UTC - in response to Message 1975.  

That could be an intermittent problem we have with the feeder going down every now and then. It automatically starts up again within 5 minutes, so next time you see that, wait a few minutes and then do an update and see if that works.
ID: 1976 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
gomeyer

Send message
Joined: 17 Mar 15
Posts: 10
Credit: 45,563,435
RAC: 0
Message 1977 - Posted: 2 Mar 2018, 17:26:00 UTC - in response to Message 1976.  

That could be an intermittent problem we have with the feeder going down every now and then. It automatically starts up again within 5 minutes, so next time you see that, wait a few minutes and then do an update and see if that works.

Hi again,
I read that elsewhere and so have been retrying all morning on six machines. None of them is getting any work at all. ????
ID: 1977 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Eric Driver
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 8 Jul 11
Posts: 944
Credit: 102,324,051
RAC: 68,107
Message 1978 - Posted: 2 Mar 2018, 19:29:51 UTC - in response to Message 1977.  

That is indeed strange. I've been able to download work on my machines.

Does the event log give any hints as to the problem?

You have a lot of credit, so you must have been connecting at some point in the past. How long has it been since you've been able to download work?
ID: 1978 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
gomeyer

Send message
Joined: 17 Mar 15
Posts: 10
Credit: 45,563,435
RAC: 0
Message 1979 - Posted: 2 Mar 2018, 20:15:58 UTC - in response to Message 1978.  
Last modified: 2 Mar 2018, 20:25:54 UTC

It stopped downloading new work last night sometime. (EDT)
The event log really says nothing, just as follows:

3/2/2018 3:06:13 PM | NumberFields@home | [sched_op] Starting scheduler request
3/2/2018 3:06:13 PM | NumberFields@home | Sending scheduler request: To fetch work.
3/2/2018 3:06:13 PM | NumberFields@home | Requesting new tasks for CPU
3/2/2018 3:06:13 PM | NumberFields@home | [sched_op] CPU work request: 13824.00 seconds; 8.00 devices
3/2/2018 3:06:13 PM | NumberFields@home | [sched_op] NVIDIA GPU work request: 0.00 seconds; 0.00 devices
3/2/2018 3:06:19 PM | NumberFields@home | Scheduler request completed: got 0 new tasks
3/2/2018 3:06:19 PM | NumberFields@home | [sched_op] Server version 707
3/2/2018 3:06:19 PM | NumberFields@home | No tasks sent
3/2/2018 3:06:19 PM | NumberFields@home | Project requested delay of 182 seconds
3/2/2018 3:06:19 PM | NumberFields@home | [sched_op] Deferring communication for 00:03:01
3/2/2018 3:06:19 PM | NumberFields@home | [sched_op] Reason: requested by project

I'll try to remove the project and re-add it. . . . Let you know.

Nope, that didn't work either. I'll have to work on this later, I just lost power for a couple of minutes due to this Nor'Easter the east coast is receiving with very high winds. No damage, my machine and router are on an UPS, but not a good time to work on a problem. "Talk" at you later.
ID: 1979 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Eric Driver
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 8 Jul 11
Posts: 944
Credit: 102,324,051
RAC: 68,107
Message 1980 - Posted: 3 Mar 2018, 1:42:36 UTC - in response to Message 1979.  

And in the scheduler logs I see this:

2018-03-02 06:36:08.6710 [PID=21509] HOST::parse(): unrecognized: n_usable_coprocs
2018-03-02 06:36:08.6711 [PID=21509] HOST::parse(): unrecognized: 1
2018-03-02 06:36:08.6712 [PID=21509] HOST::parse(): unrecognized: /n_usable_coprocs
2018-03-02 06:36:08.6794 [PID=21509] Request: [USER#66257] [HOST#76451] [IP 71.225.7.31] client 7.8.3
2018-03-02 06:36:08.7180 [PID=21509] Sending reply to [HOST#76451]: 0 results, delay req 181.80
2018-03-02 06:36:08.7181 [PID=21509] Scheduler ran 0.047 seconds

I see other users with this same error: the scheduler doesn't recognize "n_usable_coprocs". No results get sent and it requests 182 sec delay. What you all have in common is client version 7.8.x.

Did you recently upgrade your client?

I wonder if I need to upgrade the server version to make it compatible with the more recent clients???
ID: 1980 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Eric Driver
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 8 Jul 11
Posts: 944
Credit: 102,324,051
RAC: 68,107
Message 1981 - Posted: 3 Mar 2018, 5:11:00 UTC - in response to Message 1980.  

So you can ignore my last question. I went back further in the logs and I see on March 1st you were getting work with client version 7.8.3 and with the same HOST parse error.

So it's still a mystery why the scheduler won't give you work.

And in the scheduler logs I see this:

2018-03-02 06:36:08.6710 [PID=21509] HOST::parse(): unrecognized: n_usable_coprocs
2018-03-02 06:36:08.6711 [PID=21509] HOST::parse(): unrecognized: 1
2018-03-02 06:36:08.6712 [PID=21509] HOST::parse(): unrecognized: /n_usable_coprocs
2018-03-02 06:36:08.6794 [PID=21509] Request: [USER#66257] [HOST#76451] [IP 71.225.7.31] client 7.8.3
2018-03-02 06:36:08.7180 [PID=21509] Sending reply to [HOST#76451]: 0 results, delay req 181.80
2018-03-02 06:36:08.7181 [PID=21509] Scheduler ran 0.047 seconds

I see other users with this same error: the scheduler doesn't recognize "n_usable_coprocs". No results get sent and it requests 182 sec delay. What you all have in common is client version 7.8.x.

Did you recently upgrade your client?

I wonder if I need to upgrade the server version to make it compatible with the more recent clients???
ID: 1981 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
gomeyer

Send message
Joined: 17 Mar 15
Posts: 10
Credit: 45,563,435
RAC: 0
Message 1982 - Posted: 3 Mar 2018, 18:56:47 UTC - in response to Message 1981.  
Last modified: 3 Mar 2018, 18:57:51 UTC

Just a quick note.
I've been without power for over 24 hours. It just came back on but I'm not going to play with this until it's been back for a day or two, no trust.

I shall return.

And, thanks for looking into it.
ID: 1982 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
gomeyer

Send message
Joined: 17 Mar 15
Posts: 10
Credit: 45,563,435
RAC: 0
Message 1983 - Posted: 4 Mar 2018, 2:02:45 UTC

OK, got it.

I'm a dummy:

The only change I had made to my setup (once I stopped to think of it) was changing the venue from Default to Home. Unfortunately the Home venue had never been setup to choose which type of tasks to ask for, so the server did what it was asked to do and sent nothing.

Changed that to (all applications) and am receiving work now.

All is well.

Best Regards!
ID: 1983 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Eric Driver
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 8 Jul 11
Posts: 944
Credit: 102,324,051
RAC: 68,107
Message 1984 - Posted: 4 Mar 2018, 4:05:26 UTC - in response to Message 1983.  

Ok, good to hear it's working!

OK, got it.

I'm a dummy:

The only change I had made to my setup (once I stopped to think of it) was changing the venue from Default to Home. Unfortunately the Home venue had never been setup to choose which type of tasks to ask for, so the server did what it was asked to do and sent nothing.

Changed that to (all applications) and am receiving work now.

All is well.

Best Regards!
ID: 1984 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Sardis73

Send message
Joined: 8 Apr 17
Posts: 2
Credit: 9,871,220
RAC: 6,872
Message 1985 - Posted: 5 Mar 2018, 18:11:41 UTC - in response to Message 1984.  

A few days ago, I also had issues receiving new WU. Today I am receiving new WU but 198 out of 200 WU ran for 10 seconds or less. Are there something wrong with the WU?

https://numberfields.asu.edu/NumberFields/result.php?resultid=24615079
ID: 1985 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Eric Driver
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 8 Jul 11
Posts: 944
Credit: 102,324,051
RAC: 68,107
Message 1986 - Posted: 6 Mar 2018, 6:38:13 UTC - in response to Message 1985.  

A few days ago, I also had issues receiving new WU. Today I am receiving new WU but 198 out of 200 WU ran for 10 seconds or less. Are there something wrong with the WU?

https://numberfields.asu.edu/NumberFields/result.php?resultid=24615079


I reran several of your WUs and verified they are quickies, so no worries. We have seen this before with the highest tiers of previous searches.

Last week I tested a batch of 500 of these new 13x271 WUs and they were all between 20000 and 30000 seconds, so I thought this was a good sign there would only be a small number of the quick ones. But it looks like I was wrong from what you've reported. We will just have to wait until the batch finishes to see the final distribution of times.
ID: 1986 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Dr Who Fan
Avatar

Send message
Joined: 30 Apr 18
Posts: 4
Credit: 326,297
RAC: 0
Message 2083 - Posted: 3 Aug 2018, 3:04:30 UTC

Seem to be a problem getting work again .... Getting the same "error" message across all my PC's.

Server Status shows all GREEN and there seems to be work to be sent out:
Server software version: 24527 / 3 Aug 2018, 2:30:01 UTC
Get Decic Fields	41,784	6,464	3.74 (0.00 - 12.23)	192
Minimum Discriminant Septics	52,570	43,935	4.35 (0.00 - 15.20)	292


From the event log:
8/2/2018 21:18:06 | NumberFields@home | Requesting new tasks for CPU and NVIDIA GPU
8/2/2018 21:18:06 | NumberFields@home | [http] HTTP_OP::init_post(): https://numberfields.asu.edu/NumberFields_cgi/cgi
8/2/2018 21:18:06 | NumberFields@home | [http] HTTP_OP::libcurl_exec(): ca-bundle set
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: Found bundle for host numberfields.asu.edu: 0x3a3b430 [can pipeline]
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: Connection 9244 seems to be dead!
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: Closing connection 9244
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (OUT), TLS alert, Client hello (1):
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: Trying 129.219.51.76...
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: Connected to numberfields.asu.edu (129.219.51.76) port 443 (#9260)
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: ALPN, offering http/1.1
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: Cipher selection: ALL:!EXPORT:!EXPORT40:!EXPORT56:!aNULL:!LOW:!RC4:@STRENGTH
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: successfully set certificate verify locations:
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: CAfile: C:\BOINC\ca-bundle.crt
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: CApath: none
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (OUT), TLS header, Certificate Status (22):
8/2/2018 21:18:07 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (OUT), TLS handshake, Client hello (1):
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (IN), TLS handshake, Server hello (2):
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (IN), TLS handshake, Certificate (11):
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (IN), TLS handshake, Server key exchange (12):
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (IN), TLS handshake, Server finished (14):
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (OUT), TLS handshake, Client key exchange (16):
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (OUT), TLS change cipher, Client hello (1):
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (OUT), TLS handshake, Finished (20):
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (IN), TLS change cipher, Client hello (1):
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: TLSv1.2 (IN), TLS handshake, Finished (20):
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: SSL connection using TLSv1.2 / ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: ALPN, server accepted to use http/1.1
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: Server certificate:
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: subject: C=US; postalCode=85287; ST=AZ; L=Tempe; street=502 East Orange Street; O=Arizona State University; OU=University Technology Office; CN=numberfields.asu.edu
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: start date: Aug 23 00:00:00 2016 GMT
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: expire date: Aug 23 23:59:59 2019 GMT
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: subjectAltName: numberfields.asu.edu matched
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: issuer: C=US; ST=MI; L=Ann Arbor; O=Internet2; OU=InCommon; CN=InCommon RSA Server CA
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: SSL certificate verify ok.
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Sent header to server: POST /NumberFields_cgi/cgi HTTP/1.1
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Sent header to server: Host: numberfields.asu.edu
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Sent header to server: User-Agent: BOINC client (windows_x86_64 7.12.1)
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Sent header to server: Accept: */*
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Sent header to server: Accept-Encoding: deflate, gzip
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Sent header to server: Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Sent header to server: Accept-Language: en_US
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Sent header to server: Content-Length: 18603
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Sent header to server: Expect: 100-continue
8/2/2018 21:18:08 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Sent header to server:
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Received header from server: HTTP/1.1 100 Continue
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: We are completely uploaded and fine
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Received header from server: HTTP/1.1 200 OK
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Received header from server: Date: Fri, 03 Aug 2018 02:18:06 GMT
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Received header from server: Server: Apache/2.4.18 (Ubuntu)
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Received header from server: Vary: Accept-Encoding
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Received header from server: Content-Encoding: gzip
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Received header from server: Content-Length: 217
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Received header from server: Content-Type: text/xml
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Received header from server:
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | [http] [ID#1] Info: Connection #9260 to host numberfields.asu.edu left intact
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | Scheduler request completed: got 0 new tasks
8/2/2018 21:18:09 | NumberFields@home | Server can't open database


ID: 2083 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Eric Driver
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 8 Jul 11
Posts: 944
Credit: 102,324,051
RAC: 68,107
Message 2084 - Posted: 3 Aug 2018, 17:00:51 UTC - in response to Message 2083.  

So the error message infers that the database was down. I am able to connect to it now and all seems to be fine. Give it another try and see what happens.

I have noticed there are several times throughout the day when the database goes down, and it seems to happen at about the same time every day. I looked into this a few days ago and it reminds me of a denial of service attack - a huge number of database queries at the same time which lock up the database. I haven't looked much further into this, but it could be one of the external aggregators collecting stats. I also thought it might be spammers trying to create user accounts, but the creation times of the new spammer accounts seem to be uncorrelated with when the db gets locked up, so I think I can rule that out.

Anyways, to make a long story short, whenever this happens try again after 5 to 10 minutes.
ID: 2084 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Dr Who Fan
Avatar

Send message
Joined: 30 Apr 18
Posts: 4
Credit: 326,297
RAC: 0
Message 2085 - Posted: 3 Aug 2018, 19:57:45 UTC - in response to Message 2084.  

Thank you for the reply and taking a quick look at things.
All seems to be OK at the moment - my PC's have been able to download new work since posting yesterday.

ID: 2085 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote

Message boards : Number crunching : No tasks sent


Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2019 Arizona State University